Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Πετρολοφος - Δερειο Β. Εβρου με τους Ορειβατες της Αλεξανδρούπολης



Τι γίνεται όταν τα μετεωρολογικά προγνωστικά σου μεταδίδουν ότι επέρχεται χιονιάς, και έχεις ταυτόχρονα πρόσκληση από τους ΟΠΑ της γειτονικής πόλης να επισκευτείς ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Β. Έβρου;












Η παραπάνω εικόνα τα εξηγεί έλα...εμείς ανταποκριθήκαμε με τους Βαγγέλη Ντιάνα και Εμινέ από τη πόλη μα στο κάλεσμα του φίλου Γιώργου και απολαύσαμε από τους πρώτους, λευκές και πανέμορφες διαδρομές 8,5χλμ περίπου στη περιοχή του Δέρειου στη θέση Σιλο, ακριβώς στο σημείο που οι τεράστιες ανεμογεννήτριες δείχνουν τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος αν θέλει να αξιοποιήσει την τεχνολογία.




Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, εμείς μόνο θα προσθέσουμε ότι στην υπέροχη αυτή διαδρομή των 8,5 χλμ και 530μ. υψομετρικής διαφοράς που απολαύσαμε στην αγνή και παρθένα φύση της περιοχής του Εβρου, πρωταγωνιστές ήταν οι 20μελης παρέα των ΟΠΑ.


Ποιοί είναι οι ΟΠΑ θα ρωτήσει κάποιος....




Η Ορειβατική παρέα Αλεξανδρουπολης είναι μια παρέα φίλων που αγαπούν τη ζωή τη φύση τη διασκέδαση το βουνό...Δεν είναι Σύλλογος δεν είναι Εταιρεία. Δεν έχει καταστατικά , ταμεία, μέλη, Προέδρους και έχει μόνο φίλους........και πολύ αγάπη για αυτό που κάνει. Συναντιέται κάθε Τετάρτη στο καφέ κύτταρο της γειτονικής πόλης και μοναδικό στόχο να προγραμματίσει την εξόρμηση της για την επόμενη αργία δηλαδή Κυριακή. Η παρέα αυτή κρατάει από το 1985, και εμείς έχουμε πολλές φορές προσκληθεί συμμετάσχει και οργανώσει  και από κοινού διαδρομές εντός και εκτός επικράτειας....μια από αυτές που ετοιμάζεται προσεχώς θα είναι και ορεινή Διάσχιση του Παπικίου από την πλευρά της Βουλγαρίας...προσεχώς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου